Życzenia/Pytania

Więcej
Rok 11 8 miesięcy temu #5125 by cwsprof
Życzenia/Pytania został stworzony przez cwsprof
Cześć,
przede wszystkim - naprawdę fantastyczna aplikacja, dziękuję bardzo, bardzo!

Jestem nowym klientem, dlatego nie jestem pewien, czy to tylko życzenie, czy nie znalazłem prawdziwego ustawienia, proszę o pomoc/rozważenie wdrożenia:

1. Potrzebuję trochę statystyk (Godziny (60min lub 45min, w zależności od zajęć (planner --> 1 Jednostka) odbytych w klasie, w klasach łączonych (wszystkie licencjackie, wszystkie klasy mistrzowskie, we wszystkich klasach (rocznie, miesięcznie, z góry określony okres („rok szkolny”), według instytucji (prowadzenie zajęć w różnych placówkach...) - czy jest to możliwe (raport, excel itp.)?

2. Czy możliwe jest wyświetlanie planowanych zajęć w normalnym Ipadzie/iPhonie-Kalendarzu - tzn. chciałbym zobaczyć moje zajęcia też na Iphone, żeby nie planować spotkań podczas - dość nieregularnych - zajęć.

3. Czy możliwe jest sporządzanie sprawozdań studentów obejmujących więcej niż jeden oddział? Niektórzy uczniowie uczestniczą w więcej niż jednej lekcji, ale chciałbym zobaczyć ogólny raport ocen/obecności?

4. Czy mógłbyś zezwolić na bardziej szczegółowe / przefiltrowane raporty połączeń ze statystykami (kiedy? ile lekcji tygodniowo? Wskaźnik uczestników? z/bez komentarzy do specjalnych lekcji (na przykład chciałbym zintegrować listy zadań/pomysły na następny raz. ...)

5. Czy możliwe jest przypisanie dwóch dodatkowych (nieregularnych) zajęć tylko do niektórych grup uczniów (oczywiście można zdefiniować kurs specjalny, ale nie do końca o to chodzi… a przynajmniej trzeba to zaliczyć do całości lekcji raport...

Dziękuję bardzo za pomoc i rozwijaj tak fantastyczną aplikację!
Chris
Więcej
Rok 11 8 miesięcy temu #5140 by cooper1979
Odpowiedzi udzielił cooper1979 na temat Życzenia/Pytania
Tak proszę! #3 w powyższym poście... Bardzo chciałbym móc generować raporty uczniów obejmujące więcej niż jedną klasę dla każdego ucznia. (tj. raporty z postępów lub karty raportów!)
Więcej
Rok 11 8 miesięcy temu - Rok 11 8 miesięcy temu #5147 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Życzenia/Pytania
Witamy cwsprof, ccooper1979,

Dziękujemy za sugestie, poniżej znajdują się komentarze. Nie wahaj się opublikować żadnego innego pomysłu, który przyjdzie Ci do głowy.

# 1 Statystyki planisty
W naszych następnych głównych aktualizacjach dodamy kilka wykresów i statystyk.
Nie jestem jednak pewien, czy będziemy mogli dodać statystyki planistów, których potrzebujesz w nadchodzącej aktualizacji, właśnie dodałem je do naszej listy.

#2 Kalendarz
O to prosiliśmy już kilka razy, wciąż jest w naszych zadaniach do wykonania.

#3 Sprawozdania między klasami
To samo co powyżej, ale jako możliwe obejście:
W obecnej wersji istnieje możliwość kopiowania kolumn i danych pomiędzy klasami. iDoceo dopasuje uczniów z obu klas, a dane zostaną przeniesione.
Powinieneś utworzyć dodatkową zakładkę dla raportów, która zawiera wszystkie informacje.
Aby skopiować kilka kolumn: Stuknij w Narzędzia (górny pasek) > Kolumny > WYBIERZ > Kopiuj i wybierz klasę docelową

#4 zauważone!

To nie jest jeszcze możliwe. Każdy przedział czasowy w harmonogramie/planerze musi być powiązany z całą klasą. Będziemy o tym pamiętać

pozdrowienia
Ostatnio zmieniany: 11 lata 8 miesiąc temu przez bert.