Kilka pomysłów dotyczących potrzeb edukacyjnych, prac domowych i automatyzacji

Więcej
Rok 11 1 miesięcy temu #5570 by Ben_E
Cześć,

Uwielbiam najnowszą wersję iDoceo i wiem, że kilku moich kolegów też!

mam kilka pomysłów:
  1. Po zdefiniowaniu dat rozpoczęcia i zakończenia roku szkolnego w widoku kalendarza byłoby naprawdę miło móc nacisnąć przycisk oznaczony „przewiń do przodu”, który następnie pozwala wybrać grupy, w których będziesz kontynuować nauczanie w przyszłym roku, tj. kursy dwuletnie. Jeśli mógłby wtedy usunąć dane o frekwencji, ale pozwolić ci przenieść dane testowe, np. Wszystko, co zaznaczyłeś w widoku podsumowania ucznia, na następny rok, abyś miał przegląd całego kursu.
  2. Czy istnieje możliwość przełączenia SEN na dane ucznia? Przydatne byłoby zaznaczenie w dzienniku ocen tych uczniów, którzy mają dodatkowy czas i/lub przerwy na odpoczynek. Przydatne byłoby również, aby ten przełącznik aktywował przypomnienie podczas dodawania zasobów do grupy, że należy również dodać wszelkie zmodyfikowane zasoby, np. „Ta grupa zawiera uczniów o określonych potrzebach edukacyjnych, pamiętaj, aby dodać zmodyfikowane zasoby”.
  3. Harmonogram prac domowych - korzystając z widoku harmonogramu określ, na których lekcjach w twoim planie lekcji masz odrabiać prace domowe (wiem, że nie każda szkoła ma plan lekcji, ale wydaje się, że większość ma, przynajmniej tutaj, w Wielkiej Brytanii). Następnie, gdy jesteś w widoku terminarza, wyskakujące okienko, w którym możesz umieścić notatki z lekcji, ma dodatkową część na dole do pracy domowej, a także mały selektor dat, z możliwością po prostu powiedzenia „Następna lekcja”.
  4. Dodano bonus do pomysłu na pracę domową - mały przełącznik w okienku zadań domowych - jeśli go odwrócisz, zostanie utworzona nowa kolumna dziennika ocen z napisem „Praca domowa” z automatycznie wstawioną datą lekcji i ogólnym ustawieniem Tak/Nie, które można zmienić na ocena na dziesięć lub ocena tekstowa itp. Innymi słowy, w taki sam sposób, jak automatyczne dodanie kolumny obecności ustawia dla ciebie określoną kolumnę.
  5. Czy w dziedzinie automatyzacji można automatycznie utworzyć lub usunąć kolumnę obecności dla grupy, dodając lub usuwając lekcje z harmonogramu? Połącz to z automatycznym sortowaniem kolumn na podstawie daty (lub przynajmniej przełącznikiem do tego), a dziennik ocen stanie się o wiele łatwiejszy w użyciu.

Przepraszam, jeśli są tam jakieś rzeczy, których jeszcze nie odkryłem, naprawdę lubię z nich korzystać i myślę, że wersja 4 wyprzedza o lata świetlne każdego innego nauczyciela apps natknąłem się!

Dzięki, Ben
Więcej
Rok 11 1 miesięcy temu #5577 by bert
Dzięki za spostrzeżenie Ben. Zobaczę, co możemy dodać w naszej następnej aktualizacji, dodałem Twoje prośby do naszej listy.
Odnośnie opcji „roll forward”.
Jako możliwe obejście możesz utworzyć duplikat zajęć (ekran główny, dotknij i przytrzymaj zajęcia, skopiuj). Będziesz wtedy musiał usunąć kolumny i karty, ale może to być przydatne.

Odnośnie przełącznika „SEN”.
Większość użytkowników dodaje ikonę obok uczniów (dotknij i przytrzymaj > uczeń > ikona) lub maluje cały rząd, aby to śledzić. To nie jest przełącznik - ani wymyślne rozwiązanie - ale może pomóc!

Plan pracy domowej, punkty 3 i 4

. Odnotowany. Będę Cię informować o naszych postępach, na wypadek gdybyś chciał podzielić się swoją opinią przed oficjalnym wydaniem.

Jeśli dotkniesz i przytrzymasz teraz jeden planista, będziesz mógł przejść do „następnej lekcji”

Mamy na myśli automatyczne kolumny obecności. Zobaczmy, czy ta wersja 4 odniesie sukces w sklepie z aplikacjami, otrzymamy wystarczająco dobre recenzje i możemy dalej nad nią pracować!

Jeśli przegapisz coś jeszcze, nie wahaj się opublikować.