PLAN MIEJSC

Więcej
Rok 12 9 miesięcy temu #1765 by jkevens
PLAN MIEJSC został stworzony przez jkevens
Znalezienie funkcji planu miejsc jest bardzo przydatne.
Podobnie jak opcja wyświetlania pola na planie miejsc.
Czy można zezwolić na wybór wielu pól do wyświetlenia?
Może do 4 lub 5. Używam kilku krótkich pól, aby zapisywać kody potrzeb, poziomy itp.
Mam obowiązek zachować plan rozmieszczenia miejsc lub arkusz ze zdjęciami zawierający wszystkie te informacje. Jeśli jednak zmienię fotelik dla dziecka, muszę to zmienić zgodnie z planem. Prawdziwy ból, którego mógłbym uniknąć, gdybym mógł zrobić, co kazano!
Więcej
Rok 12 9 miesięcy temu #1772 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat PLAN MIEJSC
Cześć, jkevens!

Zmieszczenie wszystkich tych informacji na zdjęciach planu miejsc może być nieco trudne...
Może wystarczyłby raport w formacie PDF? A może chcesz zarządzać wszystkimi informacjami na ekranie?
Przygotowujemy nowe raporty na naszą następną główną wersję, a jeden z nich będzie zawierał zdjęcie każdego ucznia i wybrane pola. Czy to będzie dla Ciebie odpowiednie?

PS: Zbieramy przykładowe raporty/strony dziennika, jeśli je posiadasz, wyślij je na adres support@idoceo.net
  • Jasona Evensa
Rok 12 9 miesięcy temu #1773 by Jasona Evensa
Odpowiedzi udzielił Jasona Evensa na temat PLAN MIEJSC
Tak, wiem o co ci chodzi.
Obecnie muszę opatrzyć plany rozmieszczenia dużą ilością informacji potrzebnych do kontroli OFSTED – musimy je mieć pod ręką, a nie można tego zrobić inaczej niż ręcznie.
Raport, o którym wspomniałeś, brzmi nieźle. Nadal byłoby miło mieć możliwość umieszczenia większej ilości informacji na planie miejsc, ponieważ pozwala to na przemieszczanie dzieci i przenoszenie informacji wraz z nimi.

Typowymi informacjami na zdjęciu planu miejsc mogą być różne kody, takie jak: S - MLD - FSM - 5+, czyli mniej więcej maksimum. Mógłby potencjalnie pasować i być użyteczny, chociaż wiem, co masz na myśli, mówiąc o bałaganie… najwyraźniej musimy mieć wszystkie te informacje na planie miejsc. Może alternatywny widok, który nie pokazuje zdjęcia, ale tylko nazwiska uczniów i informacje z wymaganych pól, które można następnie zmienić na ekranie?
Więcej
Rok 12 9 miesięcy temu #1797 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat PLAN MIEJSC
Hi Jason,
Podoba mi się pomysł bez zdjęć, a jedynie informacje poruszające się po planie miejsc. Myślę, że zostało to zasugerowane wcześniej, ale potem straciliśmy sens (z tylko jednym polem informacyjnym na ekranie). Możliwość dodania kilku pól ma teraz większy sens w tym widoku.
Będziemy nad tym pracować.

Podziękowania