- Otrzymane podziękowania: 749
iDoceo 8.7.0 z integracją Moodle już dostępne w App Store!
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30926
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat iDoceo 8.7.0 z integracją Moodle już dostępne w App Store!
Pierre-Ettienne, jeśli masz szansę, wykonaj następujące czynności:
Ustawienia iPada > iDoceo > Włącz tryb debugowania Moodle
Teraz spróbuj połączyć się z serwerem Moodle w Ustawieniach iDoceo > Łącza do chmury
Jeśli się nie powiedzie, będziesz mógł wysłać mi plik dziennika (nie zawiera żadnych danych osobowych)
Wyślij go na adres support@idoceo.net
i zobaczę, co da się zrobić
Ustawienia iPada > iDoceo > Włącz tryb debugowania Moodle
Teraz spróbuj połączyć się z serwerem Moodle w Ustawieniach iDoceo > Łącza do chmury
Jeśli się nie powiedzie, będziesz mógł wysłać mi plik dziennika (nie zawiera żadnych danych osobowych)
Wyślij go na adres support@idoceo.net
i zobaczę, co da się zrobić
- grhafer30
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
1 rok 8 miesiące temu #30930
by grhafer30
Odpowiedzi udzielił grhafer30 na temat iDoceo 8.7.0 z integracją Moodle już dostępne w App Store!
Zanim wyruszę na wielogodzinną eksplorację, chciałem zapytać, czy jesteśmy zobowiązani do korzystania z implementacji dziennika ocen w Moodle. Zakładam, że tak. Jeśli więc miałbym używać kategorii i skal ocen z mojego obecnego dziennika ocen iDoceo, musiałbym najpierw sprawdzić, czy istnieje ich odpowiednik w Moodle, a jeśli tak, to zmienić nazwę moich kategorii i skal. Mam rację?
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu - 1 rok 8 miesiące temu #30931
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat iDoceo 8.7.0 z integracją Moodle już dostępne w App Store!
Nie, jest o wiele łatwiej:
- Dziennik ocen iDoceo nie ma nic wspólnego z Moodle's i nie ma takiej potrzeby.
- Możesz załadować dane z kolumn dziennika ocen Moodle do iDoceo, jeśli pojawiają się one w oknie dialogowym Dodaj kolumnę > Moodle
- Możesz wysyłać dane z iDoceo tylko do zadań „Przypisz” w Moodle. Moodle nie zezwala na nic innego.
- Dziennik ocen iDoceo nie ma nic wspólnego z Moodle's i nie ma takiej potrzeby.
- Możesz załadować dane z kolumn dziennika ocen Moodle do iDoceo, jeśli pojawiają się one w oknie dialogowym Dodaj kolumnę > Moodle
- Możesz wysyłać dane z iDoceo tylko do zadań „Przypisz” w Moodle. Moodle nie zezwala na nic innego.
Ostatnio zmieniany: 1 rok 8 miesiące temu przez bert.
Następujący użytkownicy podziękowali: grhafer30
- Tomka
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
1 rok 8 miesiące temu #30935
by Tomka
Odpowiedzi udzielił Tomka na temat iDoceo 8.7.0 z integracją Moodle już dostępne w App Store!
Cześć,
Jest jeden szczególny przypadek, który nie zadziałał dla mnie.
Czasami korzystam z zajęć warsztatowych: docs.moodle.org/402/en/Workshop_activity .
Domyślnie studenci mogą otrzymać maksymalnie 80 punktów za własne zgłoszenie i 20 punktów za ocenę innych zgłoszeń. Jednak kiedy pobieram wyniki w iDoceo, otrzymuję tylko 80 punktów za własne zgłoszenia studentów.
Jest jeden szczególny przypadek, który nie zadziałał dla mnie.
Czasami korzystam z zajęć warsztatowych: docs.moodle.org/402/en/Workshop_activity .
Domyślnie studenci mogą otrzymać maksymalnie 80 punktów za własne zgłoszenie i 20 punktów za ocenę innych zgłoszeń. Jednak kiedy pobieram wyniki w iDoceo, otrzymuję tylko 80 punktów za własne zgłoszenia studentów.
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30936
by bert
Ta informacja jest ukryta przez API Moodle'a, ale mam łatkę w wersji Beta.
Nie jestem pewien, czy otrzymujesz zaproszenia do wersji beta, ale wyślę Ci nowe.
Po zainstalowaniu naszej wersji beta włącz tę opcję pokazaną poniżej, a następnie spróbuj
ponownie załadować dane zadania warsztatowego. Daj mi znać, jak to działa dla Ciebie
Nie jestem pewien, czy otrzymujesz zaproszenia do wersji beta, ale wyślę Ci nowe.
Po zainstalowaniu naszej wersji beta włącz tę opcję pokazaną poniżej, a następnie spróbuj
ponownie załadować dane zadania warsztatowego. Daj mi znać, jak to działa dla Ciebie
Załączniki:
- Tomka
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu - 1 rok 8 miesiące temu #30937
by Tomka
Odpowiedzi udzielił Tomka na temat iDoceo 8.7.0 z integracją Moodle już dostępne w App Store!
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 1 rok 8 miesiące temu przez Tomka.
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30938
by bert
Widzisz inną wartość w sekcji dziennika ocen w Moodle?
- Tomka
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30939
by Tomka
Załączniki:
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30941
by bert
@tomka, powinno działać teraz w najnowszej wersji Beta
- Tomka
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30942
by Tomka